Marianne Knol

Marianne Knol: De veelzijdigheid van klei maakt dat ik waarschijnlijk altijd op zoek zal blijven naar oorspronkelijke concepten zowel qua vorm als qua huidafwerking. Ik maak werkstukken van 20 cm hoog, maar ook grote waterdragers van meer dan een meter hoog. Handgevormd en gebakken op 1200 graden. Wat een algemene deler is van al mijn werk is een ingetogen kleurgebruik samen met combinaties van verschillende materialen: klei met metaal, stoere zwarte klei met teer wit papier-porselein. Het vormen...het zien ontstaan...het heerlijke proces van het schrapen tot de gewenste huidstructuur is voor mij een bijna mediatieve bezigheid en net zo belangrijk als het eindresultaat.

Marianne Knol

De veelzijdigheid van klei maakt dat ik waarschijnlijk altijd op zoek zal blijven naar  oorspronkelijke concepten zowel qua vorm als qua huidafwerking.  Ik maak werkstukken van 20 cm hoog, maar ook grote waterdragers van meer dan een meter hoog. Handgevormd en gebakken op 1200 graden. Wat  een algemene deler is van al mijn werk is  een  ingetogen kleurgebruik samen met combinaties van verschillende materialen:  klei met metaal, stoere zwarte klei met teer wit papier-porselein.
Het vormen…het zien ontstaan…het heerlijke proces van het schrapen tot de gewenste huidstructuur  is voor mij een bijna mediatieve bezigheid en net zo belangrijk als het eindresultaat.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.